نظر به مشکلات اقتصادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند، و خبرهای ناخوشایندی که از وضعیت صنعت و تولید به گوش می رسد، ای کاش به صورت رسمی نرخ رشد اقتصادی منتشر می شد تا مشخص شود که از نظر دولت نرخ واقعی رشد اقتصادی چقدر است؟
در بودجه سال ۹۰ وجود علایم جدی از اعتراف غیرمستقیم دولت به شکست جدی در آنچه از ماجرای یارانهها انتظار میرفت به چشم میخورد. به یاد داریم که در بخش بزرگی از زمان بررسی لایحه بودجه در مجلس روی میزان انطباق آنچه که دولت به عنوان منابع و مصارف ناشی از شوک درمانی در نظر گرفته بود با واقعیتهای قابل محاسبه اقتصاد ایران در این زمینه گذشت. و جمعبندی اکثریت قاطع نمایندگان آن بود که بیش از نیمی از منابع در نظر گرفته شده، قابلیت تحقق ندارد.
تحت شرایطی میتوان از گسترش روند موجود جلوگیری کرد. اما یک شرط بزرگ در اینباره وجود دارد و آن عبارت است از اینکه همگان به این نقطه رسیده باشند که به واسطه پیچیدگیها و تناقضهایی که در درون برنامه تعدیل ساختاری وجود دارد مواجه با شرایط کنونی چشمانداز خطیر آتی به کلی از حد تواناییهای قوه مجریه به تنهایی خارج است.
دولت باید به فوریت واقعیات مربوط به سیاست هدفمند کردن یارانهها را به دور از سیاستزدگی و هیاهوی تبلیغاتی و در یک فضای دقیق کارشناسی مورد ارزیابی مجدد قرار دهد و درباره چگونگی استمرار این طرح براساس واقعیتها تصمیمگیری کند.